Fodervärd

Vill du bli fodervärd åt en sibirisk katt? Jag kommer att söka fodervärdar i framtiden.
Att vara fodervärd innebär att man inte betalar någon köpesumma för katten (helfoder) och i utbyte får jag som uppfödare nyttja katten i min avel inom en överenskommen tid eller ett visst antal kullar. Att vara fodervärd innebär en hel del förpliktelser och jag som överlåtare äger fortfarande katten tills vårt fodervärds-avtal är uppfyllt.

Generellt för avtalen är att jag står för alla avelsrelaterade kostnader ex. försäkring, hälsotester, utställningsavgifter, mat & sand vid kull och andra avelsrelaterade avgifter och fodervärden står för kattens vardagliga löpande kostnader (mat, sand, leksaker, veterinärräkningar upp till självrisk om inte veterinärbesöket har att göra med dräktighet eller avel). Fodervärden är skyldig att hålla katten tillgänglig för uppfödaren då denne önskar nyttja katten för parning, avelstester, utställning och liknande.

Skulle du vilja avla vidare på katten efter att fodervärds-avtalet upphör är detta en möjlighet som vi kan diskutera. Jag kommer då kunna ställa upp som stöd och hjälpa till. I annat fall kommer katten kastreras innan överlåtelsen.

Honkatt

Att vara fodervärd åt en honkatt innebär att honan kommer paras och få sina kullar. Kattungarna kommer att födas och växa upp hemma hos Er och jag kommer att stå för alla kostnader kring aveln och kattungarna.

Ni kommer självklart få all hjälp ni behöver av mig under både förlossningen samt kattungetiden.

Hankatt

Att vara fodervärd åt en hankatt innebär att han kommer ta emot x-antal honor för parning i hemmet hos er.  Avtalsperioden är oftast kortare för en hankatt än för en honkatt.

Parningen sker vanligtvis under ett par dagar. Det är bra att ha ett begränsat och lättstädat utrymme som ex. en tvättstuga eller ett badrum.

Överlåtelsen

När hanen har gjort sina parningar/honan har fått sina kullar så överlåts katten helt och hållet till Er. Vi har då kommit överens sedan innan gällande eventuell kastrering innan överlåtelsen.

Jag kommer vilja hjärtscanna katten för HCM även efter överlåtelsen (denna kostnad står jag givetvis för).

Vill ni bli fodervärd kontakta mig här och berätta lite mer om er själva.